Whiplash

Een whiplash, ook wel Whiplash Associated Disorder (WAD) genoemd, ontstaat vaak naar aanleiding van een verkeersongeval. Bijvoorbeeld door een achteropaanrijding of kettingbotsing. De nek en het hoofd maken een heftige beweging naar voren en naar achteren. Hierdoor kunnen verschillende hoofd- en nekklachten ontstaan. Heeft u door toedoen van iemand anders een whiplash gekregen? Schakel dan de expertise in van REX Advocaten.

Aansprakelijkheid whiplash

Whiplashklachten zijn veelal niet op een röntgenfoto en aan het lichaam te zien. Echter, letselschadeslachtoffers met whiplashletsel hebben diverse klachten. Veel gehoorde whiplashklachten zijn: hoofd-, nek- en schouderpijn, slaapproblemen, tintelingen in ledematen, zichtproblemen, misselijkheid, duizeligheid en geheugen- en concentratiestoornissen. Whiplashslachtoffers ervaren vaak onbegrip, met name van de aansprakelijke partij. Vaak ontstaat er dan ook een uitgebreide discussie over de ernst en duur van die klachten, evenals over de oorzaak van de klachten. Gelukkig zijn er de nodige juridische mogelijkheden om een schadevergoeding of smartenheld te verkrijgen die recht doet aan uw situatie.

Schadevergoeding whiplash

Om de schadevergoeding van een whiplash vast te stellen dient u te worden onderzocht door onafhankelijke medische deskundigen. De rapportages die hieruit voortvloeien bieden handvatten om de schade te verhalen op de aansprakelijke partij. Er moet worden vastgesteld wie de veroorzaker is van het ongeval. Daarnaast moet worden gekeken wat uw herstel, uw re-integratie en uw schade zullen inhouden. Hierbij maken we gebruik van professionals als een arbeidsdeskundige. Pas na deze grondige inventarisatie kan de schadevergoeding van de whiplash worden berekend en verhaald. En de kosten van onze letselschadeadvocaat? Die kunnen ook volledig worden vergoed.

Mr. T.J.C. (Tim) Bueters van REX advocaten heeft een aantal columns over dit onderwerp geschreven die hier te raadplegen zijn.