Berichten van ASP Nieuws

‘Letselschadevergoeding niet meer meetellen als vermogen voor VIB’

Minister De Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) erkent dat letselschadeslachtoffers onevenredig hinder ervaren van het feit dat uitgekeerde letselschadevergoedingen meetellen als vermogen. Daardoor werkt de letselschadevergoeding door in de Vermogensinkomstenbijtelling (VIB).

264 meldingen over bijwerkingen implantaten

Vanaf de start op 3 juli 2017 tot 1 april 2018 kreeg het Meldpunt en Expertisecentrum Bijwerkingen Implantaten 264 meldingen binnen. Hiervan waren 260 afkomstig van burgers en vier van zorgverleners. De meeste bijwerkingen hadden betrekking op borstimplantaten, gevolgd door bijwerkingen door het bekkenbodemmatje.

Letselschade Raad laat langlopende letselschades onderzoeken

De Letselschade Raad laat onafhankelijk onderzoek doen naar langlopende letselschades. Zo moet vast komen te staan wat de oorzaken ervan zijn. Maar ook hoe deze letselschadezaken kunnen worden aangepakt.

Chroom-6 ook op rubberboten Koninklijke Marine aangetroffen

Onderhoudsmedewerkers van de Koninklijke Marine hebben ontdekt dat er op snelle rubberboten verf met het zeer giftige Chroom-6 is gebruikt. Drie marinewerkplaatsen waar onderhoud wordt gepleegd aan boten zijn uit voorzorg gesloten.

Oud-beveiliger stelt COA aansprakelijk voor zenuwbeschadiging

Een oud-beveiliger die jarenlang op het terrein van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) werkte, is volgens eigen zeggen ziek geworden door metaalvergiftiging.