Berichten van ASP Nieuws

Minder claims voor Waarborgfonds Motorverkeer

Vorig jaar is het aantal schademeldingen bij het Waarborgfonds Motorverkeer met 3% omlaaggegaan, met uitzondering van de categorie letselschade. In 2018 ontving het fonds 45.182 claims. Hiervan was in 4.386 gevallen personenschade aan de orde.

Letselschadevergoedingen vanaf 2020 van VIB uitgezonderd

Minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport, Hugo de Jonge, heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat letselschadevergoedingen vanaf 1 januari 2020 van de vermogensinkomensbijtelling (VIB) worden uitgezonderd.

Doden door foutieve informatie doos hartklepprothese

Elk jaar sterven zeven tot acht Nederlandse hartpatiënten doordat de diameter van de hartklep niet altijd correct op de verpakking van hun hartklepprothese blijkt te staan.

WHO erkent burn-out als beroepsziekte

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de burn-out officieel erkend als zelfstandige beroepsziekte. Een burn-out is een psychologische benaming voor overspannenheid.

Onderzoek naar lange wachttijd arbeidsongeschikte veteranen

Ombudsman Reinier van Zutphen gaat onderzoek doen naar oud-militairen die tijdens hun diensttijd psychisch of lichamelijk letselopliepen, waardoor zij arbeidsongeschikt raakten. Van Zutphen doet dit naar aanleiding van klachten over ‘onaanvaardbaar lang’ wachten op resultaten van medische beoordelingen.