Berichten van ASP Nieuws

Ziekenhuis aansprakelijk in zaak snijwond na spoedkeizersnede

Het gerechtshof heeft bepaald dat het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven een schadevergoeding en de juridische kosten moet betalen aan de ouders waarvan hun baby in de wang werd gesneden. Het voorval vond twee jaar geleden plaats tijdens een spoedkeizersnede.

Oud-werknemers Defensie kunnen geleden schade claimen

Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch besloot onlangs dat vier voormalige onderhoudsmonteurs van Defensie de door hun werkzaamheden veroorzaakte gezondheidsschade kunnen claimen.

Piloot onwel door ‘fume event’ tijdens landing

Afgelopen januari raakte een co-piloot van British Airways onwel tijdens een landing op luchthaven Londen Heathrow. De co-piloot had naar alle waarschijnlijkheid te veel vliegtuiggassen ingeademd.

Financiële tegemoetkoming voor slachtoffers van geweld in jeugdzorg

Mensen die als kind slachtoffer werden van geweld in de jeugdzorg, krijgen een financiële compensatie van 5.000 euro. De slachtoffers hadden in het verleden allen te maken met psychisch, lichamelijk en seksueel geweld.

Spoorpersoneel onvoldoende voorbereid op aanrijdingen

Uit een enquête onder 900 leden van de spoorvakbond VVMC blijkt dat machinisten en conducteurs zich onvoldoende voorbereid voelen op aanrijdingen met een persoon. Bijna twee op de drie geeft aan in het verleden een aanrijding met een persoon meegemaakt te hebben. Een gedeelte van hen heeft daarna psychische klachten ontwikkeld.